logo
logo
SPK, Triglav i NLB uz studente - Dani otvorenih vrata na Filološkom fakultetu
Slovenački poslovni klub zajedno sa članicama i prijateljima kluba NLB Bankom i Triglav osiguranjem podržali su Katedru za slovenački jezik, Filološkog fakulteta u Beogradu na Danu otvorenih vrata gde su budući studenti Filološkog fakulteta mogli da saznaju nešto više o samoj katedri, programu i učenju slovenačkog jezika.
img
Izvor: Portal Mladi
Program stručne prakse u kompanijama članicama SPK
Slovenački Poslovni klub (SPK) je u saradnji sa Centrom za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu (CRK), pokrenuo Program prakse. Program u ovom ciklusu traje dva meseca i odnosi se isklučivo na aktivne studente završne godine osnovnih kao i master studija fakulteta Univerziteta u Beogradu. Prva kompanija koja je, u okviru ovog programa, započela sa dobrom praksom je kompanija Gorenje koja je 27. marta 2019. u saradnji sa SPK i CRK organizovala za početak posetu fabrici Gorenje u Valjevu i to za studente Mašinskog i Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu. Programu obilaska kompanija će se pridružiti i kompanija DHL početkom aprila, zatim NLB Banka organizovanjem radionice sa temama iz oblasti HR-a. Dodatno u okviru programa prakse članice SPK će u svojim kompanijama primiti na praksu studente raznih profila, u skladu sa delatnošću firmi i pružiti im praktična znanja kroz prve korake u poslovnom svetu.
Izvor: Centrom za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu (CRK)
Zvezdica Spavalica
Slovenački poslovni klub je i ovaj put kao i prošle godine podržao Balkan Dance Festival, međunarodni plesni projekat koji okuplja umetnike iz bivših jugoslovenskih država. Nastao je na inicijativu Mojce Majcen, Igora Kirova i Aleksandra Ilića, uz podršku Festivala Velenje a sve u cilju zajedništva kulture i umetnosti poniklih na istoj ili sličnoj tradiciji balkanskih zemalja. Njihov projekat Zvezdica Spavalica pred beogradskom publikom izveden je na Velikoj sceni Madlenianuma.
Izvor: Festival Velenje
img Facebook.com
Youtube
Instagram
img linkedin.com
Slovenački poslovni klub
Milutina Milankovića 7v, 11070 Novi Beograd
klub@spk.rs
+381 11 22 52 610 ; +381 60 42 52 590
copyright © spk 2019, Sva prava zadržana