logo
logo
Mag. Danijela Fišakov, predsednica SPK
img
Poštovani članovi i prijatelji,
Svako od nas je, sasvim sam u to sigurna, barem jednom u novije vreme bio u situaciji da prisustvuje razgovoru u kome je neko, a možda smo to bili i baš mi sami, izrekao tvrdnju da živimo u takmičarskom i stresnom vremenu u kome biznis ume da bude surov, konkurencija neumoljiva, a prijatelji retki. Protiv ovakve tvrdnje se vrlo teško i vrlo retko mogu izreći uopšteni, ubedljivi i suvisli kontraargumenti. Zato su u poslovnom svetu, baš kao i u svakodnevnom životu, prijatelji na ceni i mudar čovek prijateljstva neguje, čuva ih i održava.
Prijatelj je onaj koji se između ostaloga trudi da nas razonodi, da nas izvede u društvo i upozna sa svojim prijateljima, onaj koji podržava naše želje i životne borbe, koji nam priređuje lepe događaje i dešavanja. Isto tako, prijatelj je onaj koji će nas podupreti kada nam je potrebna pomoć ili savet, koji će tiho i bez buke saslušati sve naše probleme i strahove i potruditi se, koliko god je to u njegovoj moći, da nam pomogne da razrešimo neki svoj problem.
Već je, evo, šesnaesta godina kako se Slovenački poslovni klub u Beogradu trudi da u poslovnom domenu pruži deo onoga što prijatelji pružaju u privatnom životu i da sa svojim članovima izgradi poslovni odnos najbliži prijateljskom. U tom smislu će se aktivnosti SPK i dalje razvijati u dva osnovna vida. Jedan vid će se ogledati u organizovanju događaja na kojima će se članovi okupljati, umrežavati, bolje upoznavati, međusobno razmenjivati iskustva i informacije, edukovati se i otvarati mogućnosti za buduću poslovnu saradnju. Drugi, pak, vid aktivnosti će karakterisati kontakti „jedan na jedan“, tj. rad sa pojedinačnim kompanijama ponaosob na iznalaženju rešenja za specifične probleme sa kojima se te kompanije susreću, a čijem prevazilaženju SPK može da doprinese.
Sa iskrenim i prijateljskim pozdravom,
img Facebook.com
Youtube
Instagram
img linkedin.com
Slovenački poslovni klub
Milutina Milankovića 7v, 11070 Novi Beograd
klub@spk.rs
+381 11 22 52 610 ; +381 60 42 52 590
copyright © spk 2019, Sva prava zadržana