logo
logo
Velimir Kuzmanović
direktor NTS International
img
Izvor: NTS
SPK: Bavite se IT rešenjima u transportu i logistici, GPS sistemima, praćenjem vozila... Kojom brzinom se stvari menjaju u ovim oblastima? Šta nam budućnost donosi?
VK: Već više od 15 godina NTS kreira rešenja za podršku planiranju i upravljanju procesima u transportu i logistici. Veliki je izazov biti deo jedne tako dinamične grane privrede, kao što je logistika. Nove tehnologije, novi trendovi, globalizacija i velika nepredvidivost od nas traže fleksibilnost i konstantan rad na unapređenju naših rešenja. Predanim radom, inovatinošću i znanjem kojim NTS raspolaže beležimo dugogodišnji, zdrav i kontinualan rast u svim zemljama u kojima poslujemo. Dugoročna saradnja i partnerski odnos sa klijentima je ono što karakteriše NTS i to je put kome težimo.
Nema bojazni od promena i onoga što nam predstoji u budućnosti jer već proaktivno radimo na razvoju rešenja koja će implementaciju tek dočekati. Naša misija jeste da obezbedimo rešenja koja će povećati efikasnosti i bezbednosti u transportu i logistici, uz smanjenje njihovog štetnog dejstva na životnu sredinu, na šta posebno stavljamo akcenat.
SPK: Koje su vaše najtraženije usluge? Da li to Vašim klijentima omogućava da u potpunosti upravljaju svojim voznim parkom, imaju uvid u troškove i sve druge aspekte njegovog korišćenja?
VK: Baza klijenata NTS-a broji preko 1 300 kompanija različitih delatnosti, pa je portfolio usluga veoma obiman. Zahtevi tržišta su već odavno prevazišli puko „praćenje vozila“, sada su u fokusu kompleksnija rešenja koja podrazumevaju zaokruženu uslugu planiranja, upravljanja, administriranja i analitike svih aspekata voznog parka. Struktura klijenata uključuje kompanije koje se bave međunarodnim transportom, distribucijom, prevozom putnika, proizvodnjom, poljoprivredom, građevinom, takođe su tu i servisne, hitne i kurirke službe, službe obezbeđenja, uslužni i javni sektor, turizam, finansijske institucije i slično.
Naša rešenja omogućavaju potpunu vidljivost procesa u realnom vremenu, planiranje procesa, proveru realizacije planova, optimizaciju ruta, tj. korišćenja transportnih kapaciteta, komunikaciju i daljinski pristup podacima sa vozila. Kontrola korišćenja vozila i ocena načina korišćenja istih, uz finansijske uštede, ima znatan preventivni uticaj na bezbednost u saobraćaju, ali i na smanjenje njegovog negativnog uticaja na okruženje. Ono što bih posebno istakao jeste razvoj i usavršavanje TMS rešenja, jednog kompleksnog alata za podršku procesima u logistici.
img
SPK: Vaša kompanija „pokriva“ Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, Crnu Goru, Albaniju ... Na kraju, tu su Srbija i Slovenija. Kako ocenjujete saradnju između ove dve zemlje? Šta je najbolji most između Slovenije i Srbije?
VK: NTS posluje iz 5 centara: Ljubljane, Beograda, Banja Luke, Podgorice i Tirane, sa više od 50 zaposlenih. Pored ovih zemalja prisutni smo i u drugim Evropskim zemljama i strateški plan nam je proširenje tržišta i saradnja sa najuspešnijim kompanijama kako na domaćem, tako i na tržištu Evropske unije.
NTS je svakako jedan od mostova koji uspešno povezuje Sloveniju i Srbiju. U kompaniji svakodnevno razmenjujemo znanja i iskustva, težeći timskom radu. Brojna međunarodna priznanja i zajednički rezulatati upravo su posledice posvećenosti i zajedništva, i naša su osnovna pokretačka snaga. Takođe, ponosimo se izuzetnom saradnjom sa naučno-stručnim institucijama i univerzitetima u Sloveniji i Srbiji, koje smo povezali zajedničkim projektima.
SPK: Šta biste mogli reći o tome šta NTS izdvaja od drugih kompanija i šta je čini posebnom i uspešnom kompanijom?
VK: Ono što se neizostavno treba staviti na prvo mesto jesu zaposleni, odnosno ljudi koji čine tim NTS-a. Kako smo zaokružili uslugu i neprekidno radimo na unapređenju rešenja, svaki od delova u tom lancu ima podjednaku značajnost. Počevši od planersko-projektantskog, razvojnog, konsultantskog i tehničkog tima, pa sve do menadžmenta, tu su mladi, vredni, veoma obrazovani i stručni ljudi.
Takođe, ono što nas najupečatljivije karakteriše jeste to što platforme i rešenja samostalno razvijamo, sopstvenim znanjima i predanim radom. Pratimo svetske trendove u IT oblasti, posebno u onim delovima vezanim za logistiku, ali želimo ostaviti sopštveni pečat i pokazati kako smo sposobni sopstvenim znanjima i idejama kreirati rešenja koja su rame uz rame sa drugim evropskim i svetskim rešenjima.
img Facebook.com
Youtube
Instagram
img linkedin.com
Slovenački poslovni klub
Milutina Milankovića 7v, 11070 Novi Beograd
klub@spk.rs
+381 60 42 52 590
copyright © spk 2019, Sva prava zadržana